Om regionen

Trøndelag Sør, med sin unike samling av kommuner – Holtålen, Melhus, Midtre Gauldal, Oppdal, Rennebu, Røros, åpner en verden av oppdagelser for både innbyggere og besøkende.

Trøndelag Sør + Natur = Sant!

Regionen er også et paradis for naturelskere. Med sine frodige daler, krystallklare elver, og majestetiske fjell, gir regionen uendelige muligheter for utendørs eventyr. Enten du foretrekker å vandre gjennom skogkledd terreng, fiske i rolige vann, eller bare nyte den friske luften, er Sør-Trøndelag stedet å være.

Vi inviterer deg til stedet, oppvekstmiljøet, fritida, arbeidshverdagen, fjellet og folket; til livet vårt.
Les mer om Holtålen kommune her

Landlig og rolig, men også urbant og livlig. I randsonen til Trondheim byr Melhus på et variert arbeidsmarked og muligheter for å leve gode hverdagsliv. Les mer om Melhus kommune her

Midtre Gauldal har det mange er på jakt etter: Vakker natur og turmuligheter rett utfor døra, trygge og gode barnehager og skoler, et aktivt idretts- og foreningsliv og handelssentrum.
Les om Midtre Gauldal kommune her

I Oppdal kommer du tett på fjellet og naturen. De rause oppdalsfjella strekker seg fra Dovrefjell i sør til Trollheimen i nord, og serverer hver enkelt årstid gode høydepunkter. Les mer om Oppdal kommune

Rennebu er kjent for sin landlige sjarm og tradisjonelle norske gårdsliv. Det er et flott sted for å oppleve tradisjonell norsk kultur, med mange gårder som tilbyr lokal mat og håndverk.
Les mer om Rennebu kommune her

Pulsen startet i grunnfjellet. Av den har Røros vokst frem, og her skal den fortsatt slå sterkt. «Pulsen i fjellet» er Røros kommune sin visjon. Les mer om Røros kommune her

Et viktig grep for regionen

Desentralisert utdanning er mer enn bare en måte å lære på avstand. Det er en katalysator for positiv endring, som bringer nytt liv og nye muligheter til distrikter og regioner som tidligere kunne ha følt seg overlatt til seg selv.